Maison Moillard-Grivot, Pommard Les Grands Epenots 1. Cru 2015

649.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Maison Moillard-Grivot, Pommard Les Grands Epenots 1. Cru 2015

Maison Moillard-Grivot, Pommard Les Grands Epenots 1. Cru 2015

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Viltfågel

Om produkten

Denna Premier cru från Les Epenots, som gränsar till Beaune-appellationen, fanns dock redan på faten när Serge och Baptiste kom, och deras främsta bidrag till vinet har varit en mindre sortering av de minst intressanta faten, eftersom den slutliga cuvéen var tvungen att bli matchad. Dessa är frukter från 3 vinmakare, som alla har sina rader av vinstockar på den centrala delen av Les Epenots även kallad Les Grands Epenots. Det är en traditionell vintillverkning där alla stjälkar tas bort och där druvorna krossas innan de chaptaliseras och förvandlas till vin med daglig omrörning och pumpning i termoreglerade tankar, och vinet lagras 16 månader på Bourgogne fat (60 % nya) tills en lätt filtrering och tappning.

Resultatet har blivit en underbar Premier Cru, som i årgången 2015 står sig fint i den flock av kända vingårdar som marknadsför viner från Les Epenots. Man upplever att man har eftersträvat ett uttryck som bjuder in till positiva upplevelser relativt tidigt, men det finns också fasthet och syra nog närvarande för att vinet ska utvecklas mot större subtilitet under flera år till.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.