Maison Castel Cremant de Bordeaux

129.00 kr.

Maison Castel Cremant de Bordeaux

Maison Castel Cremant de Bordeaux

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Om produkten

Klassisk fransk elegans med massor av bubblig finess. Cremant de Bordeaux är gjord på den traditionella champagnemetoden, där 18 månaders flasklagring ger komplexitet och djup. Maison Castels version är baserad på de klassiska Bordeaux-druvorna Cabernet Franc och Semillon, som ger struktur respektive elegans till vinet. Smakerna domineras av citrus och lite melon med undertoner av rostat bröd . Bubblorna är fina och eleganta. Med 9 g/L dosering är det bubblor som framstår som fruktiga och riktigt lättdruckna, som kan avnjutas helt på egen hand, men som även passar utmärkt till ångad fisk eller skaldjur. 90 Point i Decanter. 

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).