Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

299.00 kr.

Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

Lucas & Lewellen, Santa Ynez Vally Cabernet Franc 2017

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

En fin kombination av grundkaraktären hos Bordeaux -druvan och en utländsk touch av lättillgänglig, öppen frukt. Varm kryddig doft med den något örtkrispa kanten av druvan. Bra, ihållande fruktdjup med inslag av moget plommon, salvia och en liten, torr karamellton. En touch av vanilj från fatförvaringen i eftersmaken. Tannin håller vinet i form, men är diskret.

Druvorna kommer från den högsta delen av åkrarna i Santa Ynez -dalen. Vinmakaren Megan McGrath jäser musten genom att slå ner / regelbundet pressa fasta ämnen i musten för att få hög koncentration. Vinet lagras i 22 månader på franska ekfat; 20% nytt. Ett nischvin: Endast 324 lådor har tillverkats.

Lucas & Lewellen är resultatet av ett möte mellan en 3: e generations druvodlare och en högsta domstol med ett brinnande intresse för vin (!). Louis Lucas har odlat druvor i Santa Barbera County, Kalifornien sedan 1970 och hade sett många viner, baserade på hans druvor, få fina recensioner när han träffade domaren Royce Lewellen från Rotary och det lokala Wood & Wine Society. De utvecklade en nära vänskap; Bland annat, Domare Lucas bröllop med sin fru Jill, och de kom överens om ett ekonomiskt partnerskap för att tillverka vinet själva. Det började i lånade lokaler 1998, och de byggde sedan en helt ny vingård i Buellton i Santa Ynez -dalen, nära Lucas hem i Solvang, där deras provningsrum också ligger på Copenhagen Drive. Det röstades till Bästa av dalen 2017 av "Santa Ynez Valley News".

Fälten ligger ganska nära kusten i Santa Barbera County nordväst om Los Angeles. Det finns totalt 161 ha. i tre dalar med olika klimatprofiler: Santa Ynez är den sydligaste och varmaste med söderläge sluttningar ner till floden med samma namn. Los Alamos-dalen ligger längre norrut och har ett måttligt klimat med dalen mot öst-väst, så de svala vindarna från havet blåser över fälten och nätterna är svala. Santa Maria -dalen i den nordligaste delen av Santa Barbera har samma riktning; en väldigt sval tunneldal, där vinstockar planteras mellan 90 och 240 m. uppe i sluttningarna, och dimma från havet stannar ofta upp under dagen, så växtsäsongen här är mycket lång.

Odlingen är ”hållbar” / miljövänlig och ”gammaldags stil”, som de uttrycker det. 2006 gick Megan McGrath med som vinmakare. Hon har fortfarande huvudansvaret för vinifieringen tillsammans med Louis Lucas.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.