Luca Bosio, Barolo 2019

299.00 kr.

Luca Bosio, Barolo 2019

Luca Bosio, Barolo 2019

Serving tips

Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Vår utvärdering

Barolo, kungen av Piemonte! Luca Boisios barolo faller verkligen inom alla förväntningar till hur en barolo ska smaka - det är nämligen endast en druva och ett område i världen, som klarar att tillverka vin med denna imponerande struktur och power. Bosio använder druvor från de bästa markerna från kalkrik jord. Efter tre år i franska fat, får vinet lov att vila lite innan den släpps från Bosios egendom.

Vinets struktur går inte att ta miste på - den skriker Barolo! De fina tanninerna är i hög grad där, ackompanjerade av den igenkännbara höga syran, men balanseras av en imponerande frukt. Aromerna visar både rosor, violer, körsbär och hallon. Drick den till rätter med rött kött. Skål!

Om produkten

Vinets struktur går inte att ta miste på - den skriker Barolo! De fina tanninerna är i hög grad där, ackompanjerade av den igenkännbara höga syran, men balanseras av en imponerande frukt. Aromerna visar både rosor, violer, körsbär och hallon. Drick den till rätter med rött kött. Skål!

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.