Louis Jadot, Bourgogne Blanc 37,5 cl, 2021

218.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Produktionsområdet för detta vin är i princip hela Bourgogne. Cuvée måste och kan sys ihop som en balanserad druvblandning från Côte d'Or, Chalonnaise och Saint Vérans bästa vingårdar. Mâconnais-druvorna ger vinet sin fräschhet medan Côte d'Or och Chalonnaise står för struktur och kropp. Ett vin med mycket fin frukt och fräschhet, som betonas av det faktum att en del av vinet bara har varit på en stålbehållare, och det mer rundade utseendet och strukturen betonas av den del som har lagrats. Fruktnoterna är tydliga; persika, päron och grapefrukt, som utvecklas till några mer blommiga anteckningar, med en pikant vaniljekänsla. Vin med fin elegans, mycket bekväma och harmoniskt harmoniserade.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Andra populära produkter