Vinet tillverkas på en ren Pinot Grigio, som odlas i Atesino-området, som ligger vid norra änden av Gardasjön. Området drar nytta av ett mycket tempererat klimat och en perfekt lera, sten och kalkhaltig jord som består av avlagringar från istiden och från havet. Omedelbart efter skörden pressas druvorna och musten hålls hela tiden kyld. Jäsning sker i ståltankar och vinet tappas i sin ungdom. Allt för att säkerställa ett vin med friskhet och fina aromer bevarade.
Lenottis Pinot Grigio har en nästan grönaktig färg som rapporterar friskhet och delikatess. I näsan har vinet en mycket lätt och delikat frukt med en nästan nötaktig touch. Smaken har återigen fin och mycket ren frukt med god fyllighet, men framför allt en skarpa och finess, vilket är typiskt för ett gott vitt vin från Veneto. Områdets mineraliska karaktär kommer också snyggt ut. Vinet passar som aperitif, till förrätt med sallad, skaldjur eller för lätta rätter med kyckling eller kalkon. Prova också med stekt fisk. Servera den till ca. 8-10 grader.