La Causa, Torres Moscatel La Causa 2016

179.00 kr.

La Causa, Torres Moscatel La Causa 2016

La Causa, Torres Moscatel La Causa 2016

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Kryddstark mat
Skaldjur

Om produkten

Moscatel La Causa är i torr stil (cirka 1,9 g. Restsocker / l.) Och är gjord av sorten Muscat of Alexandria. Druvorna plockas främst från José Ruiz, som tog över familjens vingårdar från sin far och som idag producerar några av de bästa Muscat-druvorna i området.
En mindre andel kommer från Ernestorina González i Magdalena Alto, som efter sin mans död har tagit över vingårdarna med gamla vinstockar. Idag odlar hon utmärkta Pais-, Cinsault- och inte minst Muscat-druvor.Efter en klassisk förföljelse och en lätt massa genomgår druvorna en hudmaceration i 5 dagar för att främja färg, arom och smakextrakt. Druvorna pressas sedan och musten genomgår en sval jäsning (16 till 18 ° C) på ståltankar. Vinet mognar i 12 månader "sur lie" (med sin egen fällning) på samma typ av ståltankar före tappning. Moscatel La Causa har en fin, gyllene färg och en mycket aromatisk doft med nyanser av akacia och lindblomma, citrus och lite älskling. Smaken är fräsch, torr och med en fin harmoni mellan de exotiska tonerna och den känsliga, aptitretande skarpheten som gör vinet fantastiskt som aperitif. Annars är den lika född för skaldjur och fisk, helst som soppa, pasta eller risrätter, för sushi eller asiatinspirerade rätter.

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.