Krohn Colheita Port 1983

795.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Colheita är en färdigdrickad tonfisk som enligt reglerna måste lagras i minst sju år innan den tappas och släpps ut. I de flesta fall lagras dock vinet mycket längre. Med tiden utvecklar vinet en brunaktig färg och samtidigt förändras smaken i riktning mot torkad frukt; russin, fikon och nötter.

Colheita 1983 är ett skolexempel på vad vintage tawny kan göra. Figuren säger 1983 - men smaken är ungdomlig och full av kraft - Detta portvin är inte slutfört alls!
- lätt cola-färgad med klar rök i näsan. Smaken pumpas med högar av Sultana russin och apelsinskal. Halleluja!

Drick det coolt av Riedel, Vinum Porto

Kan lätt förvaras i en månad i kylen efter öppning (om det skulle finnas mer kvar i flaskan - jag tvivlar på!)

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.