Klinker Brick Winery, Old Ghost OVZ 2015

549,00 kr
Få erbjudande för produkt
Leverans 4-5 arbetsdagar
Passar till
Information
Typ
Rött vin
Land
USA
Område
Californien
Distrikt
Lodi
Årgång
2015
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
15,90
Korkvariant
Kork
Druvor
Zinfandel 
Passar till
Köttbit (på grillen) Mörkt kött Stekrätter
Om produkten

Klinker Brick är ett prisbelönt vinhus som är specialiserat på att producera Zinfandel-viner. Gifta paret Steve och Lori Field ligger bakom Klinker Brick och är femte generationens vinproducenter i Lodi Valley, belägen i norra delen av Kaliforniens centrala kust. De har 15 enskilda vingårdar som exklusivt planteras med Zinfandel med undantag för lite Syrah.

Färgen är mörk och djup röd. Duften avslöjar ett tätt och varmt vin med intensiva solmogna bär och söta kryddor som vanilj och lakrits. Det råder ingen tvekan om att det är ett bombastiskt vin med juice och kraft. I munnen är det som en explosion av smaker, som påminner om nybakad fruktpaj med plommon, blåbär och lite karamell och choklad. Den avslöjar sedan anteckningar av peppar som gör intrycket mer intensivt och komplicerat. Balansen mellan vinet är
konsekvent med en trevlig syra och mjuka tanniner för att runda ut den långa eftersmaken. Det är ett vin med djup och struktur i en egen klass och det gör hela upplevelsen mer överväldigande.

Denna Zinfandel passar bra till lamm, en god biff eller långstekt kött.