Vinet är framställt av druvor som hämtas i Mendoza, Malbec (80%) från Vistaflores, Bonarda från Tupungato och Petit Verdot Agrelo. Fälten ligger på en höjd av 950 m. Och 1,400 m. Vineyards väljs eftersom de ger några av de mest typiska druvvin. Skörd sker manuellt och druvorna transporteras till vingård i små lådor med 10 kg. för att undvika krossning. De tre druvsorter vinfificeres separat. Både alkoholiske- och malolaktiskgæring sker i ståltankar och vinet lagras sedan i nya och begagnade franska fat i 10 månader. Även om både djup, mörk, rubinröd färg och kryddig och fruktig anteckningar doften rapporterar en kraftfull och köttiga vin erbjuder vin för många subtila detaljer och stor elegans. Här hittar du toner av björnbär, svarta vinbär, lakrits, svartpeppar, blandat med rosmarin och timjan. Vinet slutar väl avrundad och harmonisk. Men gör inga misstag: Vinet tannin struktur och frukt nog för flera års lagring.