Juliusspital-Weingut, Silvaner Kabinett, Stein GG 2014

499.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Juliusspital-Weingut, Silvaner Kabinett, Stein GG 2014

Juliusspital-Weingut, Silvaner Kabinett, Stein GG 2014

Vår utvärdering

Firmaets stil er knastørre, kraftige, mineralske hvidvine med en anelse røg, hvilket er meget klassisk for Frankenvin.
Huset vil hele tiden forbedre sig, hvorfor man har lavet et nyt kvalitetskoncept, som skal sikre, at man konstant er blandt de bedste. Dette sker bl.a. ved at producere Großes Gewächst-vine, som er Tysklands relativt nye klassifikation for tør supervin.

Om produkten

Juliusspital Weingut, som är en av Franconia bästa vinproducenter, är inte bara ett företag med en lång historia och en speciell bakgrund, men också ett företag med ambitioner att ständigt öka kvaliteten på vinflaskor och bidra till att främja utvecklingen. Juliusspital är faktiskt ett sjukhus där vind protokoll och tillhörande skogs- och jordbruk ger en grund för att köra på sjukhuset - lite som Hospices de Beaune i Bourgogne. Företaget, som grundades av Prince Bishop Julius Echter von Mespelbrunn 1576, är idag 163 hektar vingårdar, en av Tysklands största och viktigaste vinmarksejere inklusive jordar i alla de bästa tomterna i Franken, till exempel. Würzburger Stein och Iphöfer Julius Echterberg (uppkallad efter grundaren av företaget). Företagets stil är snustorr, skarpa, mineral vita viner med rök något, vilket är mycket klassisk för vin i Franken. Huset kommer ständigt förbättra sig varför de har gjort en ny kvalitetsbegrepp, som är att se till att du alltid är bland de bästa. Detta sker bland annat genom att producera Großes Gewächst viner, som är Tysklands relativt ny klassificering för torr supervin.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.