Joé Chandellier, NOWY 2022

219.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Joé Chandellier, NOWY 2022

Joé Chandellier, NOWY 2022

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Høj
Årgång:
2022
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,50
Område:
Languedoc-Roussillon
Passar till:
Fjäderfä på grillen
Land:
Frankrike
Druvor:
Syrah
Serveringstemperatur:
12-15°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Rød
Sötma:
Tør
Tannin:
Medium

Serving tips

Biff på grillen
Fjäderfä
Fjäderfä på grillen

Om produkten

Vi landar i Maruéjols som ligger i Languedoc, södra Frankrike. Om man gör vin i södra Frankrike gör man också ibland vin under extrem värme! Värme orsakar en intensiv mognad av druvorna men Joé Chandellier lyckas balansera sina viner till perfektion, trots värmen. Joé Chandelier är definitivt en vinbonde att hålla ett öga på. På mycket kort tid har han försatt sig själv i en gynnsam position, som en oerhört populär och eftertraktad gentleman i södra Frankrike.

NOWY ‘22 är baserat på ren Syrah, som härstammar från de absolut tidigast skördade fälten. Vinet är relativt funky på grund av den korta macerationstiden. Du finner aromer och smaknoter av körsbär. Kanske till och med lite omogna körsbär? Eller körsbär som lagts i armagnac och på så sätt fått lite djup och karaktär? Jordgubbar, hallon och en hint av mogna svarta vinbär.

Vinet behöver inte luftas. Ta vinet direkt från kylskåpet och låt det stå och stiga några grader innan servering. Det skulle vara optimalt att servera detta vin vid 8-10 grader.

Mat i kombination
Vi har att göra med ett extremt saftigt rött vin. Detta eftersom vinet är framställt med en otroligt kort macerationstid vilket gör att skalen inte hunnit göra entré. Därför rekommenderar vi extremt lätta och delikata kötträtter till detta vin!

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.