Jean-Luc Colombo, Côtes du Rhône, Les Forots 2015

179.00 kr.

Jean-Luc Colombo, Côtes du Rhône, Les Forots 2015

Jean-Luc Colombo, Côtes du Rhône, Les Forots 2015

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt

Vår utvärdering

I glaset möts av harmoniska toner av lakrits, mogen frukt och en touch av mynta. Smaken är distinkt mjuk och vacker balans med mjuka och eleganta tanniner. Vinet bör avnjutas 2-5 år från skördeåret, till exempel. åtföljer anka carpaccio eller kalvkött osso-bucco.

Om produkten

Jean-Luc Colombo Les tillverkar Forots (skogar) av en ovanlig sammansättning av 51% Grenache druvor från Sydrhône och 49% Syrah från Northern Rhone. Efter avslutad framställning i temperaturkontrollerade ståltankar vinet lagras under 9 månader, varav 25% av 1-4 år gamla ekfat. I glaset möts av harmoniska toner av lakrits, mogen frukt och en touch av mynta. Smaken är distinkt mjuk och vacker balans med mjuka och eleganta tanniner. Vinet bör avnjutas 2-5 år från skördeåret, till exempel. åtföljer anka carpaccio eller kalvkött osso-bucco.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.