J. de Villebois, Sauvignon Blanc 2021

149.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Klassisk, skarp och fruktdriven sauvignon blanc från Loire-dalen. Smickrande bukett med gröna äpplen, fläderblomma, vita blommor och nyklippt gräs. I munnen upplevs vinet som saftigt, levande och uppfriskande, med massor av citrusfrukter, en fin mineralitet och anteckningar från fruktkorgens gröna ände.

Loire-dalen är en av de klassiska vinregionerna i Frankrike och producerar några av världens finaste Sauvignon Blanc-viner i Sancerre och Pouilly Fûme. Druvorna för detta vin skördas lite längre upp i floden, där vingårdarna fortfarande har ett klimat som påminner om de mer kända kommunerna. Vinet jäses i neutrala fat och lagras under en kort tid i en ståltank för att bevara så mycket druvkaraktär och friskhet som möjligt.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andra populära produkter