Hubert Beck, Pinot Gris 2019

192.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Pinot Gis från Hubert Beck är tillverkad av druvor som samlas på en enda paket med en undergrund av lera och skiffer. Det ger de ganska gamla vinstockarna goda möjligheter att hålla sina rötter långt ner i marken och få mycket substans och näring. Dessutom är Pinot Gris som planteras här av ett slag (Petits Grains), som ger ett litet utbyte av små men mycket koncentrerade druvor, och paketet producerar därför alltid utmärkta viner. Druvorna handplockas vid full mognad och pressas försiktigt direkt efter ankomst till källarna. Jäsningen sker klassiskt i temperaturkontrollerade rostfria tankar.

Hubert Beck's Pinot Gris har en fin, gyllene färg. I doften erbjuder vinet rökt tonar med nyanser av citrusfrukter. Smaken kännetecknas av mandlar, färska hasselnötter och exotiska frukter. I eftersmaken hittar du kryddig ton som gör vinet mycket komplex och charmigt. Det slutar väl avrundat med bra velour.

Serveras för fisk, skaldjur, asiatiska rätter, anka och fruktpajer. Serveringstemperatur: ca. 6-8 grader.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).