Grands Vin Dansk Rosé

226.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Strax utanför Faaborg på södra Fyn producerar Sofie Grand Rose svarta vinbär. Sofie har inspirerats till projektet av sina farföräldrar som sedan 60-talet själva odlade vin hemma, tillverkade på bär från trädgården. 2015 bestämde Sofie Grand att göra konsten åt dem och inrättade en stall på familjens gård i Bjerne strax utanför Faaborg så att hon kunde producera vin. Vinet är tillverkat av danska svarta vinbär från en lokal odlare och Sofies mamma Helle hjälper till med produktionen. Resultatet är en uppfriskande, fruktig ros som stilfullt sticker ut från en torr traditionell ros. Grands Vin Rose är således självklart att njuta av i det salta köket, men är också mycket lämpligt för ett glas på terrassen.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.