Gaja Ca'marcanda, Magari 2018

799.00 kr.

Gaja Ca'marcanda, Magari 2018

Gaja Ca'marcanda, Magari 2018

Serving tips

Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Om produkten

Magari tillverkades först år 2000 och är vanligtvis tillverkad av 50% Merlot, 25% Cabernet Franc och 25% Cabernet Sauvignon. Själva namnet på italienska betyder "just it was true" och valdes eftersom det innehåller en touch av ironi och hopp. Varje druvsort fermenteras separat i två veckor i temperaturkontrollerade rostfria tankar. Efter malolaktisk jäsning i januari-februari efter skörden krossas vinerna från de tre druvsorterna och mognar sedan i 12 månader på nya och ett till två år gamla barriques (225 l.). Efter tappning lagras vinet ytterligare i 6 månader före leverans.

Färgen är extremt mörk med rubintoner och i doften hittar du toner av nystekt kaffe, läder, björnbär, svarta vinbär och lakrits. I smak är vinet mycket strukturerat, intensivt och komplex. Fruktkoncentrationen är imponerande och vinet är mycket rent och harmoniskt. Det kommer utan tvekan att lagras i 10 till 15 år.

Magari tar mycket utrymme när det gäller smak och bör därför serveras med rätter som kan ge det motstånd. Det kan till exempel. vare sig det är lammrätter, vilt, nötkött eller tung vit eller röd mögelost.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.