Francoise Chauvenet, Beaujolais Village 2020

135.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Stadsdelen Beaujolais tillhör Bourgogne-distriktet i Frankrike, men många uppfattar Beaujolais som en självständig stadsdel.

Med Beaujolais Villages tar vi ett steg upp på kvalitetsstegen. Det är lättillgängligt gamayvin som bara behöver kylas och drickas en varm vårdag.

Den friska doften av blommor och violer, den saftiga smaken av färska röda frukter och en mjuk och oemotståndlig känsla i munnen - Beaujolais Villages är sommar på flaska. Vinet fungerar bäst i lätt kylt tillstånd och är klart att dricka när de sista solstrålarna slår in i sommarträdgården. Den passar även om du skulle vilja servera ett lättdrucket rött vin till en dansk smörgåsbräde.

Smaken är lätt och uppfriskande. Chauvenets Beaujolais Village är symbolen för välkomnande rött vin.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.