Fontodi, Flaccianello della Pieve 2013

985.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Fontodi, Flaccianello della Pieve 2013

Fontodi, Flaccianello della Pieve 2013

Serving tips

Mörkt kött
Mild ost
Vilt

Our evaluation

Flaggskeppet i Giovanni Manetti produktion är denna fantastiska 100% Sangiovese, en av Toscanas bästa exemplen på den rena uttryck för druva. Ett vin som inte var tillåtet enligt de strikta DOCG regler innan 1995. Sedan dess har flera tillverkare valt att hålla fast vid begreppet - supertoscaner, vilket naturligtvis har gjort sina viner kända. Druvorna som används är noggrant utvalda och endast från de bästa områdena på den gyllene sluttningen Conca d'Oro söder om staden Panzano i hjärtat av Chianti Classico. I samarbete med en av Italiens mest kända önologer, Franco Bernabei, vinframställning vin i ståltankar och lagra 18 månader. 100% nya franska barrique. Doften är tillgänglig parfymerad körsbär och läder och en touch av vanilj och plommon. Den har en vacker struktur, djup och densitet med perfekt mogna tanniner i underbar balans.

Om produkten

Flaggskeppet i Giovanni Manetti produktion är denna fantastiska 100% Sangiovese, en av Toscanas bästa exemplen på den rena uttryck för druva. Ett vin som inte var tillåtet enligt de strikta DOCG regler innan 1995. Sedan dess har flera tillverkare valt att hålla fast vid begreppet - supertoscaner, vilket naturligtvis har gjort sina viner kända. Druvorna som används är noggrant utvalda och endast från de bästa områdena på den gyllene sluttningen Conca d'Oro söder om staden Panzano i hjärtat av Chianti Classico. I samarbete med en av Italiens mest kända önologer, Franco Bernabei, vinframställning vin i ståltankar och lagra 18 månader. 100% nya franska barrique. Doften är tillgänglig parfymerad körsbär och läder och en touch av vanilj och plommon. Den har en vacker struktur, djup och densitet med perfekt mogna tanniner i underbar balans. Detta vin smakar förtrollande ung, men har en potential att utveckla upp till 15 år i källaren. Alltid rankad som en av de bästa vinerna från Toscana. 2010 årgång tilldelas alla 95 poäng Wine Spectator. Flaccianello har dykt upp på Winespectators topp 100 listan, inte mindre än tre gånger under de senaste 10 åren - i själva verket inom topp 10, som inte överträffas någon annan vin.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.