Fontodi, Chianti Classico 2019

449.00 kr.

Fontodi, Chianti Classico 2019

Fontodi, Chianti Classico 2019

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Vilt

Om produkten

En extremt saftig och mycket fruktig Chianti, tillverkad av Sangiovese-druvan. Detta vin har stor intensitet i frukten med toner av körsbär, läder och choklad. Smaken är intensiv med fasta tanniner och stor fyllighet. Här växer en bred palett av röda körsbär, lakrits och choklad. Ett vin med en lång och harmonisk eftersmak. Servera den med din bästa köttbit.

Här produceras en Chianti Classico nästan i nivå med en Riserva. Vinet är tillverkat av 100% Sangiovese, som skördas från fastighetens egna åkrar. Alla vingårdar sköts enligt hållbara och ekologiska principer för att få ett så rent och naturligt vin som möjligt. Efter jäsning med druvornas egen jäst lagras vinet i 12 månader på franska ekfat från de bästa skogarna.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.