Domaine Saint Jean Luberon Rosé 2022

149.00 kr.

Domaine Saint Jean Luberon Rosé 2022

Domaine Saint Jean Luberon Rosé 2022

Serving tips

Aperitif
Fisk på grillen
Fet fisk
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin

Vår utvärdering

Oplev charmen fra Provence i hvert eneste glas med Domaine Saint Jean Luberon Rosé! 

Denne forfriskende rosévin er som en sommerdag i Sydfrankrig, med sin livlige lyserøde farve og frugtagtige aromaer. Med en afbalanceret smag af solmodne bær og en forfriskende syrlighed, vil denne vin forkæle dine sanser og vække minder om solrige dage i det smukke Luberon-område.

Om produkten

Domaine Saint Jean rosé är gjord i klassisk provensalsk stil på syrah, grenache och vermentino, som odlas i kalkhaltig jord, vilket ger vinet finess och djup. En doft av björnbär, jordgubbar och körsbär sprider, med inslag av mogna aprikoser och söt lakrits. Vi rekommenderar vinet soliga dagar på terrassen eller serveras med grillat lätt kött och grönsaker.

 


Domaine Saint Jean är certifierat med franska "Agri Confiance", som är en organisation som skyddar lokal och hållbar produktion, med fokus på hållbarhet, uttryck för terroir och typicitet.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.