Domaine Roblin, Sancerre Rosé Origine 2020

303.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Delikat pinot-rosé. Här får du den klassiska Loire-smaken med mycket friskhet i kombination med fina bärtoner. Den är fruktig och färsk på samma gång.

Servera vid 8-10 ° C och servera i ett vitt vinglas. Drick vinet som det är på en varm sommardag - eller server det till lätt en kryddig asiatisk sallad.

Sätt Rosé Origine i kylen när väderprognosen säger sommar och kalendern säger ledigt. Här är det vin som är lika bra vid lunchtabellen som för ren njutning i trädgården. Pinot noir från Loire är lätt och elegant, och i roséversionen är det verkligen en törstkoppling.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Andra populära produkter