Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Montmains 2021

449.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Chablis Montmains är en av Gautherin-familiens tre första cru-viner. Montmains är en samling av tre mindre åkrar i sluttningarna söder om Chablis stad, som är bland de äldsta 1: a cru plantagerna i området, där vinstocken är mellan 45 och 65 år. Vinet har en blommig arom med en lätt flintkaraktär och lite citron. I munnen är vinet koncentrerat och välstrukturerat - fylligt och med tydliga nyanser av citrusfrukter - med en balanserad syra, vilket är klassiskt för Chablis. Tillsammans producerar det ett vin som är mycket lämpligt för mat, särskilt skaldjur.


Vinet jäser och lagras i en ståltank och inga träfat används, men vinet ligger med fällningen från jäsning som ger vinet extra fyllighet. 2015 är väl utvecklat idag, men kommer inte att skadas genom att utveckla några år under korrekt lagring.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andre populære produkter