Domaine Jeannin-Naltet, Mercurey 1er Cru "Les Naugues" 2018

349.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Vingården "Les Naugues" är söderläge och fylld med kalksten och har en grov struktur i allmänhet. De 46+ år gamla Pinot Noir-vinstockarna måste kämpa för sina liv och producerar därför automatiskt ett koncentrerat och kraftfullt vinrött vin. Färgen är ganska tät av en vinröd att vara och doften är packad med krossad svartpeppar, kaffe och små mogna vilda bär. Smaken är kraftfull och ändå elegant med svartpeppar, ceder, bitter svart choklad och kryddor. Ett mycket välgjordt glas med bra lagringspotential.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter