Domaine Dupraz L'Apero

189.00 kr.

Domaine Dupraz L'Apero

Domaine Dupraz L'Apero

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Sten frugt
Bevidst oxidation

Aroma

Grøn frugt
Sten frugt
Bevidst oxidation

Facts

Aciditet:
Høj
Alkohol %:
11,50
Korkvariant:
Kork
Storlek:
750 ml
Land:
Frankrike
Serveringstemperatur:
8-12°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Lilla
Kropp:
Medium
Sötma:
Tør

Om produkten

Vinet kommer från Savoie i norra Frankrike, vackert omgivet av Alperna! Savoie är ett ganska unikt område, även klimatmässigt. Det kuperade och högalpina landskapet ger vinerna en otroligt vacker och distinkt kall klimatprägel. Elegans, syra, friskhet och nästan salta tendenser är bland annat vad Savoie kan erbjuda.

En route pour l’Apéro är gjort på en druvsort kallad Jacquere, vilket är en otroligt spännande och karaktäristisk druvsort för området. Det är en druva som mer eller mindre bara finns i Savoieområdet.

Vinet är inte utpräglat funky, vilket absolut inte heller är meningen med just detta vin. Snarare är avsikten att visa hur elegant, rigoröst och precist ett vin kan vara, trots att det är gjort enligt de 
naturliga principerna. Du kommer känna tydliga aromer av gröna valnötter, oxiderad stenfrukt och en hint av nyslungad honung. I munnen kommer allt detta att rankas upp av en våldsam syra, som nästan kan kännas salt och aptitretande. Detta är precis vad Savoie kan! 

Ta vinet direkt från kylskåpet och låt det stå och stiga ett par grader innan servering. Serveras optimalt vid 8-10 grader. Vinet behöver som regel inte luftas när du har öppnat det. Häll upp vinet direkt i ditt glas, sväng glaset, låt vinet få lite temperatur och följ vinets utveckling från minut till minut. Det är definitivt ett vin som kommer att utvecklas med tiden, vilket alltid är spännande att följa!

Mat i kombination
Vinet kommer att passa perfekt till lätta, friska och fräscha förrätter. Till exempel råmarinerad fisk och skaldjur, med krispiga grönsaker i säsong, samt en gräddbaserad sås för att komplettera det friska och fräscha i både maten och vinet.

Andra populära produkter

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.