Domaine de Ferrand, Cote du Rhone Mistral 2021

179.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Domaine de Ferrand, Cote du Rhone Mistral 2021

Domaine de Ferrand, Cote du Rhone Mistral 2021

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

Om produkten

Saftig och mörk frukt läcker upp glaset från denna Grenache-baserade Côtes du Rhône. Mörka plommon, cool mineralitet och mogna björnbär. Smaken har stort djup och komplexitet som ett resultat av de gamla vinstockarna som druvorna kommer från. En bra balans med bra mogen frukt och tanniner för att rengöra tandköttet.

Grenache dominerade cuvée från en av Châteauneuf-du-Pape ledande producenter. Utmärkta Côtes du Rhône tillverkade av druvor från vingårdar som endast skilts från Châteauneuf-du-Pape med en liten grusväg. De äldsta tomterna här planterades 1933 och 1946. Fälten planteras med 80% Grenache, 15% Syrah och 5% Cinsault. Vinet jäses med sin naturliga jäst vid 27? 30 grader. Vinet lagras endast i cement- och ståltankar för att bibehålla största möjliga renhet i frukten.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.