Domaine Dagueneau, Les Montées de Saint Lay Pinot Noir 2018

232.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Detta är ett vin av 100% Pinot Noir som skördas för hand i mitten av september och med en avkastning på endast 35 hl / ha. Därefter sorteras druvorna och genomgår 14 dagars maceration och jäsning. För att sedan lagra 12 månader på ekfat. Den årliga produktionen räknar små 9 000 flaskor.
På näsan kan du tydligt hitta en doft av körsbär, inslag av svarta vinbär, liksom eleganta modetoner och lätta kryddor. Smaken är smickrande med en utsökt "attack" följt av en mängd bäraromer. Valérie lägger all sin kärlek och know-how i skapandet av hennes Côtes de la Charité och du kommer inte bli besviken när du smakar henne Pinot Noir.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Andre populære produkter