Dom Perignon 2008 GIFTBOX

1,995.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Omdömen

5.0
1 anmeldelser
1
0
0
0
0

Om produkten

Är du en äkta finsmakare och samlare, så är denna utgåva med presentask ett måste!Dom Perignon Vintage 2008! Årgången har gått över i historien som en av de största, och beskrivs av champagne-experten Richard Juhlin som "Magisk", vilket han och James Suckling belönar med 98 poäng! Dom Perignon 2008 är ett äkta samlar objekt för finsmakaren. Richard Juhlin:"... jag har svårt att föreställa mig annat, än att detta är en årgång, där man ska köpa allt som man kan komma över."Vintage 2008 - Richard Geoffroy's sista mästerverk

Årgången utmärker sig med speciellt goda förutsättningar i Champagne, där vädergudarna var på gott humör hela säsongen, och druvorna blev solkyssta och undvek röta och frost. Vintage 2008 är en hyllning till källarmästaren Richard Geoffroy. Det är nämligen sista årgången från källarmästarens hand, då har kliver av som källarmästare hos Dom Pérignon efter hela 28 år. Aldrig har intresset, hypen och konkurransen om Dom P's champagner varit så stor!

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).