Croci, Campedello 2021

219.00 kr.

Croci, Campedello 2021

Croci, Campedello 2021

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk

Om produkten

Vinet här kommer från regionen Emilia-Romagna i Italien vilket är en superspännande vinregion och framförallt när det kommer till naturvin. För att inte tala om orangevin från de lokala druvorna. Ett område med enorm potential och enorm kvalitet som Massimiliano Croci lyckas förlösa till fullo!

Vi har att göra med ett funky vin! Campedello är år efter år en blandning av alla möjliga olika druvor. Årgången 2021 är baserad på Malvasia de Candia, Trebbiano, Ortrugo, Sauvignon och Marsanne.

När Massimiliano Croci gör sin pet'nat som heter Campedello är det alltid en sak som upprepar sig: PERSIKOR! Detta vin skriker av mogna persikor, sydtropiska frukter, en hint av spicy krydda och annars bara en närvarande frukt.

Här får man en inblick i vad aromatiska druvor bidrar med när det kommer till orangevin! Vi vågar nästan slå vad om att du aldrig har smakat ett så fruktigt och aromatiskt orangevin.

Detta vin bör varken luftas eller öppnas i förväg. Det här vinet är gjort för att avkorka och hällas upp i glaset och ner i halsen omedelbart. Serveras i cirka 10 grader. Med andra ord; direkt från kylskåpet!

Mat i kombination
Campedello ‘21 är helt klart ett vin som bäst förtjänar att avnjutas i stora klunkar en härlig kväll utan att man nödvändigtvis behöver tänka in matkombinationer. 

Andra populära produkter

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.