Clos St. Jean, Chateauneuf-du-Pape 2016

475.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

När vi först blev bekant med Clos de Saint Jean, var fastigheten främst känd för att göra väldigt traditionella vin som hade en benägenhet att lagra bara tillräckligt länge på de stora foudres av slovenska ek, som frukten ofta uttorkad. Denna vinstil förändrades när Pascal och Vincent Maurel far dog 2001, tog hans söner över den dagliga ledningen av 43 hektar domaine. Den första, de två bröder gjorde var att anställa kända oenolog Philippe Cambie, som konsult rådgivare. Men - det var en tuff start för de två bröderna. En ren störtflod av regn förstört 2002, så de var tvungna att sälja allt sitt vin till Négociants utan att rinna så mycket som en flaska under domainets namn. Helt annorlunda var lyckligtvis 2003, då bröderna motstått frestelsen - trots det mycket varmt väder - att skörda tidigt, vilket innebar att deras druvor mogna helt utan minsta tecken på att vara övermogna. Den färdiga vinet illustreras perfekt vad du kan åstadkomma med några av de bästa vingårdarna, alla belägna vid den berömda Le Crau i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape, när man har också en erfaren man som Philippe Cambie på åskådarplats. Domainets "base-Châteauneuf" är alltid ett bra köp för priset. Druvorna kommer från vingårdar som kvaliteten är i nivå med fälten, eftersom många av domainets kollegor skörda sin prestige från. Dessutom är det samma energi i detta vin som i de två prestigefyllda viner, som både Cambie och de två Maurel bröderna insistera på att deras två prestigeviner aldrig bör göras på bekostnad av grundläggande Chateauneuf'en.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter