Cline, Late Harvested Mourvedre 37,5 cl

279.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Cline, Late Harvested Mourvedre 37,5 cl

Cline, Late Harvested Mourvedre 37,5 cl

Serving tips

Söta desserter
Kraftig ost

Our evaluation

I det röda vinet hittar Mourvèdres nyanser av tobak, plommon, choklad, kaffe och eukalyptus. Vinet har en bra och koncentrerad sötma men också en bra fräschör och potentiella års lagring.

Om produkten

Under 2005 Mourvèdre druvor på fältet Big Break en av Cline Klassad kan producera de bästa resultaten för en sen Skördat Mourvèdre. Big Break vingård har utsetts till Big Break Road, vilket fält är nästa. Det har alltid producerat Cline Cellars starkaste och mest karaktärsfulla Zinfandel och Mourvèdre viner och är ett år efter år av paket där druvorna mognar först. Kombinationen av mycket sandig och väldränerad jord (som du inte tränar bevattning), som kan odla och Oakley distinkta klimatförhållanden med häftiga vindar från San Joaquin och Sacramento floder som kyler hela området, vilket ger perfekta förhållanden för detta fält, bara ett stenkast från San Joaquin flod. Vinerna från att uttrycka fullt Mourvèdres unika karaktär, samtidigt visa den eleganta dofter som kan uppnås på sandjordar i Oakley, som är resistent mot phylloxera. Att dessa vingårdar medan grann en skog av eukalyptusträd, vilket ger vinet en mycket sällsynt touch. De vinstockar i denna vingård är mer än 100 år gammal och planteras på sina ursprungliga rötter (och inte ympade), något som gör platsen Kaliforniens mest historiska vingård. Under 2005 är druvorna skördas flera gånger från d. 11 oktober Allt som allt uppnåddes knappt hälften av vad du vanligtvis skörda de "normala" röda viner. Det är verkligen en utmaning att vinify extremt mogna druvor där ungefär ¼ är helt omvandlas till russin. På Cline användaren Fred Cline farfar tradition inte använda syntetiska jäst, men druvorna egen jästkultur. Fermenteringsprodukter så lite längre (drygt tre veckor), men resultaten är i sin tur mer intressant och komplext. I det röda vinet hittar Mourvèdres nyanser av tobak, plommon, choklad, kaffe och eukalyptus. Vinet har en bra och koncentrerad sötma men också en bra fräschör och potentiella års lagring.

Andra populära produkter

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.