Christine Louet, Calin Coquin

199.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Christine Louet, Calin Coquin

Christine Louet, Calin Coquin

Kropp Fyldig
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Urtet

Aroma

Mørk frugt
Urtet

Facts

Kropp:
Fyldig
Aciditet:
Høj
Distrikt:
Touraine
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,50
Område:
Land:
Frankrike
Serveringstemperatur:
12-15°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Grøn
Sötma:
Tør
Tannin:
Medium

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Vi landar i Frankrike och rör oss till Touraine området i den sydvästra delen av Loire. Touraine är ett fantastiskt område i Loire, med några fantastiska förutsättningar för att producera goda och djupa viner. Detta på grund av den lite mjukare och mer leriga jorden som området har. Det är otroligt spännande att smaka naturvin från Touraine-området, som mest är känt för att vara ett mycket klassiskt rotat område i Loire.

Calin Coquin ett medium funky rödvin som är gjort på Cabernet Sauvignon och en liten hint av Cabernet Franc. Två druvor som är klassiska för området. I Touraine-området i Loire är det vanligt att arbeta med röda viner som har lite mer botten och djup. Detta görs ofta med Cabernet Franc, Côt, Cabernet Sauvignon och Gamay som alla är extremt bärdrivna viner med en touch av våt skogsbotten i deras karaktärsdrag. Du kommer därför att märka en hel del mörka och mogna bär, tillsammans med en lätt fuktig skogsbotten. 

Ett vin med denna vikt och djup tål med fördel lite luft innan servering. Öppna vinet cirka 30 minuter innan servering. Vinet behöver inte dekanteras utan kan helt enkelt lämnas utan kork. Vinet ska helst serveras i cirka 10-12 grader. Vi förespråkar att rött vin även ska serveras kylt. Det främjar frukten och saftigheten.

Mat i kombination
Christine Louet är en sann mästare på att göra rustika, mörka och kraftfulla viner som fortfarande har en fin saftighet. Vinet här kan lätt vara ett bud på årets julvin, om du frågar oss!

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.