Chateau Soucherie, Coteaux du Layon Exception 2015

469.00 kr
Leverans 7-8 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Från Château Soucheries historiska 28 hektar stora gods växer 30 år gamla vinstockar på Chenin Blanc, som utgör hela innehållet i detta läckra dessertvin. Druvorna skördas sent, och de som ligger i de våtaste, mest dimmiga områdena närmast Loire-floden attackeras årligen av eftertraktad ädel rutt, vilket får druvorna att torka ut och i denna process berikar aromen samt ökar sockerkoncentrationen och smakintensitet. I källaren lagras vinet i 6 månader på små och stora ekfat tills det tappas och släpps sommaren 2018.

Sockerhalten i det färdiga vinet är 110 g / l och vinets aromprofil är följaktligen enormt komplex, koncentrerad och balanserad med anteckningar av kanderade citroner, aprikoser, mango, apelsiner, tryffel och kardemumma. På tungan uppvisar den också ett fettigt fett och märkbart, men inte allt dominerande sötma, vilket är helt balanserat enligt boken genom samtidigt upprätt syra och dess uppfriskande märke på den långa och fruktiga eftersmaken.

Soucherie Exception är inget annat än en magnifik match när det gäller krämig och blåost, glassdesserter med t.ex. frukt och bär eller till crepes med citron och socker. Servera vid 8-10 grader nu eller inom de närmaste 15 åren.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.