Chateau Perenne Croix de Perenne 2019

429.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Chateau Perenne köptes 1997 av fransmannen Bernard Magrez som bla. äger La tour Carnet och Chateau Pape Clement. Redan från start anställde han den kända oenologen Michel Rolland som fick ansvaret för slottets marker och vinproduktion. Sedan 1997 har Chateau Perenne varit ett av de bästa Cru Bourgeois-inköpen i Bordeaux.

År 2016 sålde Bernard Magrez slottet till en multimiljardären Jack Ma (ägaren av Alibaba). Sedan 2016 såldes i stort sett ingen flaska från slottet och källaren fylldes bara upp med den ena årgången efter den andra. Den nya ägaren beslutade sig därför för att "rensa ut" vinerna. Som en följd av detta säljs nu vinerna till några mycket förmånliga priser, vilket i sin tur gör Chateau Perenne till ett av de bästa Bordeaux-inköpen till priset.

Kvaliteten förblir extremt hög. Den stora årgången 2019 verkar djup, mörk och överdådig och tål några år i källaren men som även kan avnjutas redan nu om den får ett par timmar i karaffen.

Croix De Perenne består huvudsakligen av Merlot, med en liten del av Cabernet Sauvignon, Malbec och Cabernet Franc.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter