Château du Breuil Haut-Médoc, Cru Bourgeois 2015

179.00 kr.

Château du Breuil Haut-Médoc, Cru Bourgeois 2015

Château du Breuil Haut-Médoc, Cru Bourgeois 2015

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

Vår utvärdering

Château du Breuil 2015 är en framgångsrik årgång med massor av färsk frukt på termen. Merlot ger frukt och friskhet frukt, Cabernet Sauvignon anteckningar av cederträ och kassett, och Petit Verdot tillför komplexitet och struktur. Färgen är mörk tegelröd. Aromen och smaken erbjuder färska mörka bär och frukt, vanilj och lite ek. Ett mycket väl balanserat vin med en elegant finish.

Om produkten

Château du Breuil är ett historiskt slott som går tillbaka till 600-talet. Det ligger i Cissac-Médoc i utkanten av Pauillac och St.-Estèphe och har den vackraste utsikten över Château Lafite Rothschild på ena sidan och Château Cos d'Estournel på andra sidan. Vinet är tillverkat av en klassisk Bordeaux-blandning med 54% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon och 3% Petit Verdot. Slottet omfattar 20 hektar vingårdar, som ligger på väl dränerad jord av lera och kalksten. Vinrankorna har perfekt syd-sydost exponering och ligger längs en liten bäck som ger ett speciellt mikroklimat. Vinrankorna är i genomsnitt 20 år gamla - och den genomsnittliga skörden är endast 36 hl. per. hektar.

Druvorna skördas mekaniskt och sorteras noggrant. Varje druvsort fermenteras individuellt i små, temperaturkontrollerade rostfria tankar vid 28 - 30 grader under 21 dagar. Efter jäsning blöts vinet på druvskinnet vid låg temperatur för att säkerställa en hög fruktkoncentration. Sedan lagras vinet i 12 månader på klassiska barriques bordelaises av franska och amerikanska ursprung, 10% nytt varje år. Vinet undviks för att undvika oxidation och för att bevara den färska fruktsmaken.

Château du Breuil 2015 är en framgångsrik årgång med massor av färsk frukt på termen. Merlot ger frukt och friskhet frukt, Cabernet Sauvignon anteckningar av cederträ och kassett, och Petit Verdot tillför komplexitet och struktur. Färgen är mörk tegelröd. Aromen och smaken erbjuder färska mörka bär och frukt, vanilj och lite ek. Ett mycket väl balanserat vin med en elegant finish.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.