Champagne Vilmart & Cie, Grande Reserve Premier Cru Magnum

1,199.00 kr.

Champagne Vilmart & Cie, Grande Reserve Premier Cru Magnum

Champagne Vilmart & Cie, Grande Reserve Premier Cru Magnum

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Fjäderfä
Ljust kött
Skaldjur

Om produkten

Den blonda färgen med blekt gyllene höjdpunkter presenterar ett vin som huvudsakligen består av Pinot Noir och återspeglar en perfekt mognad. Duschen är långsmakande och ger upphov till en ihållande och känslig mousse med fina bubblor.

Första intryck på näsan präglas av stor intensitet. Vinet öppnas med kex, mogen vete, päron och körsbärsmak. Efter några sekunder blir näsan bredare. Iris, ek, selleri, vitpeppar och fina mineralaromer ger vinets djup och komplexitet. Med luft visas smält smör och rostat bröd som återspeglar en harmonisk utveckling av vinet.

Det finns en fin balans mellan de primära aromerna (frukterna), de sekundära (kexen, brödet, smöret) och tertiären (mineralerna och kryddorna).

Vid bordet parar det sig med läckra och mjuka måltider i struktur som queneller, pocherat vitt kött, färsk rå fisk med sås och hårda ostar.

 

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.