Champagne Vilmart & Cie, Grande Reserve Premier Cru

549.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Den blonda färgen med blekt gyllene höjdpunkter presenterar ett vin som huvudsakligen består av Pinot Noir och återspeglar en perfekt mognad. Duschen är långsmakande och ger upphov till en ihållande och känslig mousse med fina bubblor.

Första intryck på näsan präglas av stor intensitet. Vinet öppnas med kex, mogen vete, päron och körsbärsmak. Efter några sekunder blir näsan bredare. Iris, ek, selleri, vitpeppar och fina mineralaromer ger vinets djup och komplexitet. Med luft visas smält smör och rostat bröd som återspeglar en harmonisk utveckling av vinet.

Det finns en fin balans mellan de primära aromerna (frukterna), de sekundära (kexen, brödet, smöret) och tertiären (mineralerna och kryddorna).

Vid bordet parar det sig med läckra och mjuka måltider i struktur som queneller, pocherat vitt kött, färsk rå fisk med sås och hårda ostar.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Andra populära produkter