Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier d'Or Premier Cru 2018

899.00 kr.

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier d'Or Premier Cru 2018

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier d'Or Premier Cru 2018

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Ljust kött
Skaldjur

Om produkten

Intensiv, gyllene, citron och gul färg med mycket fina ihållande bubblor. Dessa små pärlor föder en vacker vit fortsättning på ytan.

Smält smör, vaniljkräm, lätt ananas, kardemumma och med peppar är de toner du hittar i vinet i första hand. Efter ett ögonblick kommer det en ny smakprovning med arom av nötter i början (praliner, hasselnötter) följt av mineraltoner (krita, rostad skaldjur). Vinet är moget och komplext med mycket personlighet. Det utvecklas fortfarande i glaset med kanel- och pepparkakoroma. Doseringen och den uppriktiga syran ger oss en skarp syra / sockerbalans. Vinosity uttrycks genom kraften och skålen.

Finishen är väldigt lång ca 10 till 12 sekunder och ren, med en fin finish på grapefrukt och praline-toner.

För komplex matriktning bör undvikas för att hålla vinbalansen. Den har en fast struktur och en mogen aromatisk profil som får vin att leta efter produkter, helst som kaviar eller med rätter med en fast konsistens (hummer, vitt kött) och reducerade såser.

Andra populära produkter

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).