Champagne Vilmart & Cie, Emotion Premier Cru 2013

1,299.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Färgen på detta vin är orange rosa. Den lugna och regelbundna brusningen ger upphov till en ihållande och känslig fortsättning, om bubblan är mycket fin.

På näsan är detta vin kraftfullt, fruktigt och utvecklar aromer av jordgubbar, hallon, surkörsbär och blommiga inslag med en vaniljfinish. Denna fruktbukett stöds av lätta toner av mandel, kanel, honung och trä. Längd, komplexitet och balans definierar en mun i harmoni med näsan.

Vi märker en vacker renhet, en utmärkt finess i gommen med en krämig struktur som gör att vi kan upptäcka ett elegant vin med och vacker vinosity.

Denna cuve uppskattas med raffinerade rätter, såsom lax i jordgubbfolie eller stekt langoustines. Det kan också serveras med en filé av röd mullet eller till och med en lammribba marinerad med grönsaker. Slutligen, för sushiälskare, är denna champagne den perfekta matchningen.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Andra populära produkter