Champagne Vilmart & Cie, Coeur de Cuvee Premier Cru 2013

1,199.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Champagne Vilmart & Cie, Coeur de Cuvee Premier Cru 2013

Champagne Vilmart & Cie, Coeur de Cuvee Premier Cru 2013

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Foie gras
Ljust kött
Skaldjur

Om produkten

Den halmgula färgen åtföljs av en fin ihållande mousse som kröner allt med en fin och harmonisk fortsättning.

På näsan väcker de första aromerna av hasselnöt och brioche sinnena. Efter några ögonblick, med mycket delikatess, sätts subtila toner av vanilj och torkad frukt ihop med mer subtila citronsmaker. Näsan är både elegant och kraftfull, vilket indikerar ett vin med stor komplexitet och en vacker harmoni.

En gång i munnen väcker tonerna av "crème brûlée" och kryddor (vitpeppar) smaklökarna. Det är ett generöst vin med en unik friskhet. Efter flera minuters provning ger komplexiteten och knappheten i detta vin oss en explosion av smak i munnen, en sann aromatisk symfoni.

En sådan otrolig personlighet för denna Champagne! Detta livliga vin låter ditt sinne vandra från bubblor till dofter som kan öppna våra hjärtan.

Serveras med kräft- och porcini-svamp, kammusselsrätter eller en "foie gras", som ger djup och en vacker aromatisk utveckling.

Andra populära produkter

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).