Champagne Marc Hebrart, Selection Premier Cru

449.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Champagne Marc Hebrart, Selection Premier Cru

Champagne Marc Hebrart, Selection Premier Cru

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Champagne Marc Hebrart är baserat i staden Mareuil-Sur Aÿ. Tillsammans med sin son Jean-Paul äger Marc 14 hektar vingårdar här.

Trots Domaines blygsamma storlek har flera av de internationella vinmedierna fått upp ögonen för Marc Hebrarts Champagne.

Lätt rostad och krämig i konsistensen. Denna kompakta champagne erbjuder distinkta toner av bakverk och krossad mandel, livad upp av aptitretande syra och smaker av aprikos, citrus och fruktträdgårdsblommor, med en mineral finish.

En magnifik cuvee på ingångsnivå som uttrycker Mareuil-sur-Aÿs ojämförliga talang för att på ett magnifikt sätt ställa elegansen och närvaron av Pinot Noir.

Marc Hebrarts Selection Cuvee domineras av Pinot Noir. Med en generös användning av reservvin bibehåller det en imponerande friskhet av Mareuils gamla vinstockar i toner av röda körsbär och röda bär och vågor av anis och fruktkrydda. Den avslutas med en lockande och sömlös fanfar av livlig morello-körsbärssyra och välharmoniserad dosering

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).