Champagne Duntze, Légende Brut Jeroboam

3,499.00 kr.

Champagne Duntze, Légende Brut Jeroboam

Champagne Duntze, Légende Brut Jeroboam

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Duntze's Legend Brut har en gyllene glänsande halmfärg som alla Cuveer i samlingen, vilket vittnar om den exklusiva användningen av vin från första pressen. Livliga och extremt fina bubblor.

På näsan är den fräsch, utsökt och blommig med lätta fruktiga detaljer av vit persika och små toner bröd från bagaren som utvecklas vid öppningen mot mindre rostade detaljer.

I smak är det mycket välbalanserat och både levande och naturligt mjukt. En mycket läcker Champagne som är generös och smidig med en ganska köttig sida. Anteckningar av karamell och mjuk mandel håller i munnen

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.