Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Tradition Brut

499.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Tradition Brut

Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Tradition Brut

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Detta är den utmärkta allround-champagnen från Diebolt-Vallois, en liten och nu ikonisk familjeägd récoltantmanipulator som ligger på rue Neuve i byn Cremant, som kallas Chardonnay-druvans högborg i Champagne på grund av de omgivande prestigefyllda vingårdarna.

Tillsammans med rosén är detta den enda cuvéen från Diebolt där andra druvor än Chardonnay smyger in i druvblandningen. Närmare bestämt 30-40% Pinot Noir och ibland upp till 30% Pinot Meunier, beroende på vilken årgång som utgör stommen i den aktuella cuvéen. Och eftersom det här är en champagne där man vill accentuera fräschören pratar vi om återhållsam användning av den så kallade "vin de reserve" och bara 24 månaders mognad innan flaskorna degorgeras och just justeras med en dos på 6 -8g innan champagnekorken skjuter på plats.

Briochebröd, nötter, gula äpplen och vildsmultron på näsan och i munnen fortsätter aromerna från lagringen med jäsresterna med rostat bröd, rågbröd, grädde, äppelkompott och citrus. Mycket fina bubblor, bra struktur i ett klassiskt uttryck.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.