Glömt lösenordSkapa konto
  • Leverans från 99,-
  • Fraktfritt från 999,-
  • Snabb leverans
Castello di Meleto, Chianti Classico, Gran Selezione "1256" 2010
Castello di Meleto, Chianti Classico, Gran Selezione "1256" 2010

Castello di Meleto, Chianti Classico, Gran Selezione "1256" 2010

699,00 kr.
Varav alkoholskatt: 24,54 kr. Varav moms: 139,80 kr.
Prisgaranti
   På lager
Antal
Meletos Chianti Classico 1256 är slottet superprestigevin, produceras i små mängder i de bästa årgångarna. 1256 är tillverkad av 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon och 5% Syrah, från de bästa delarna av slottet Casi, Moci, Poggiarso, San Piero och Meleto parceller. Vinrankorna vårdas med nästan extrem försiktighet, och druvorna skördas för hand och klasarna placeras i små lådor som kan staplas och innehåller endast upp till 10 kg, så att alla druvorna kommer intakta till källaren. Druvorna kyls vid ankomsten ner till 8 grader och genomgår en 24 timmar lång kall maceration, som säkrar, att alla smaker extraheras. Därefter sätts jäsningen igång och slottet använder sig av metoden "delestage", där de potentiellt bittra kärnorna avlägsnas från druvorna under jäsningen. Efter jäsningen macereras de vidare på druvskalen, för att säkerställa färg, tannin och terroir avtrycket i vinet.

De unga viner från Syrah och Cabernet druvorna lagras därefter i nya franska fat, och vinet från Sangiovese druvor lagras på ett år gamla fat. Fatlagringen varar mellan 14 och 18 månader och vinet lagras på flaskan ytterligare ett år efter buteljering. Resultatet är en Chianti Classico med en närmast extrem kvalitet. Färgen är djupt röd och gnistrande. Doften komplex och nästan svindlande djup. Smaken, som är både koncentrerad, komplex och med utsökt ras och klass, vilket resulterar i en lång och detaljerad eftersmak men med mjuka och lyxiga tanniner. En Chianti Classico till de finaste tillfällena och de bästa styckningsdetaljerna av vilt och nötkött.

95 point, Jamessuckling.com; "A wine with chocolate, toasted-oak and ripe-berry character. Full body, round tannins and tangy finish. Drink or hold. Super sangiovese here."

Visa mer
Visa mindre
Passar tillÅrgång2010Alkohol14,5%
Flaskstorlek75 cl
Kundservice

Bakom VildMedVin.se står en av Danmarks största vinbutiker. I butiken finns utbildad personal med stor kunskap om allt inom rött- och vitt vin! Kontakta oss gärna med frågor, eller om du inte hittar det röda vin, vita vin eller champagnen du letar efter. Vi hjälpar dessutom gärna till med vin för alla tillfällen.
 

 

Kontakta oss!

+45 77 34 21 64


VildMedVin ApS   |   Sverige   |   + 45 77 34 21 64   |   info@vildmedvin.se  
0