Casa Vinicola Natale Verga, Barbaresco Campoterra 2016

249.00 kr.

Casa Vinicola Natale Verga, Barbaresco Campoterra 2016

Casa Vinicola Natale Verga, Barbaresco Campoterra 2016

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Om produkten

En härlig, nästan klassisk Barbaresco med de typiska orange gnistorna mitt i all granatröd. Rätt fruktig, ja nästan generös med örter, pelargoner och vissnade violer för att ge de mörka bären krydda och kant. Fyllig och definitivt torr, men alltid välstrukturerad och med en fin aromatisk finish, som får extra längd av de märkbara, men inte markerade tanninerna.

Vinet har fått namnet "Campoterra" för att indikera att det skapats på frukt från flera små tomter med olika exponeringar och markförhållanden både norr om Neive och längre söderut nere runt Treiso. Detta är traditionell vinframställning förstås som jäsning utan stjälkar och främmande jäststammar i rostfritt stål i 10-15 dagar följt av ytterligare 10-15 dagars maceration för att extrahera polyfenoliska ämnen och hjälpa den malolaktiska jäsningen att starta. Därefter fylls vinet på stora använda slovenska och franska fat, där det har fått njuta av sig i 14 månader. Den har sedan filtrerats och buteljerats och körts upp till Natale Verga, där den har fått utvecklas i ytterligare 14 månader.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.