category label Eko

Cara Nord, Trepat Rosat Øko 2020

199.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Cara Nord Rosat är gjord av den lokala, blå druvsorten Trepat från ekologiskt odlade tomter på de norrläge sluttningarna av Pradesbergen, på en höjd av 800 m.o.h. - strax under skogsgränsen. Här hittar du främst stenar, skiffer och kalkhaltig lera, som ger mycket mineral både vitt, rosé och rött vin. Dessutom ger den långa mogningen av druvorna (på grund av höjden och de stora temperaturförändringarna mellan dag och natt) känsliga, skarpa och fruktiga viner. Vinrankorna plockar upp vatten och näringsämnen djupt i jorden, vilket resulterar i mer komplexa och mineralviner.

Trepat-druvorna skördas i slutet av september. Efter en mild massage vilar de med huden i 4-8 timmar, där mustet får en fin rosa färg. Mustet rinner sedan ner i ståltankar där jäsning börjar (som för ett vitt vin). Vinet flaskas i sin ungdom, omedelbart efter jäsning - detta för att bevara vinets omedelbara färskhet och arom.

Trepat Rosat har en fin, glänsande, rosa färg med en nyans av apelsin (lökskal). Doften är omedelbar och fruktig med nyanser av jordgubbar, granatäpplen och rabarber. I smaken är vinet ganska fylligt och har en fin harmoni mellan fruktsötma, lite bittra toner och torrhet. Här hittar du anteckningar av nypon, skogsjordgubbar och fågelkörsbär. Ett mycket saftigt och aptitretande vin med salta och mineraliska nyanser i slutet. Servera som aperitif med skaldjur och fisk, sushi, pasta, grönsaksrätter och lätt kött.

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer: Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden: Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer: Chardonnay, malvasia och viognier.

Andra populära produkter