Caprili, Brunello di Montalcino 2017

549.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Caprili Brunello di Montalcino är arketypisk Brunello i ordets bästa bemärkelse - som alltid gjord av 100% Sangiovese Grosso från sina egna fält i Tarvernelle med områdets mest kända hus, Soldera Case Basse, som närmaste granne.
På Caprili sker vinningen som det alltid har gjorts med jäsning och långvarig blötläggning (maceration) av druvskal i cementkärl och lagring i stora slaviska ekfat under 3 år. Detta följs av ytterligare ett år i flaskan innan vinet anses vara klart för utsläpp - ca. 4 år efter att druvorna skördats.

Allt som är bra är dock värt att vänta. Det färdiga vinet verkar omedelbart inbjudande med sin granatäpple röd färg och inte minst kryddig bukett, som lockar med Brunellos charmiga frukt i form av färska körsbär, plommon och vinbär och fortsätter med inslag av timjan, skogsbotten och färsk piptobak. I munnen smälter de fulla, stora och kryddiga musklerna tillsammans med de helt fina, delikat blommade och känsliga. Med andra ord, alla strängar är i spel från början och hela vägen genom den långsträckta och saftiga eftersmaken.

Caprili är en framstående följeslagare till italiensk gastronomi när menyn innehåller Osso Bucco, porchetta, kaninragout eller andra andra intensiva kokande rätter.

Vinet kan lagras i upp till 15 år från skördeåret. Om du redan vill njuta av det idag rekommenderas det att du häller det på karaffen 2-3 timmar innan du serverar det - optimalt vid 15-16 grader.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter