Cap De Coste Rosé, Languedoc Pays d`Oc 2021

99.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Cap de Coste är ett läckert och uppfriskande sydfranskt rosévin tillverkat uteslutande av Cinsault-druvor. Cinsault har odlats i området i hundratals år, men Cinsault har tappat mark till internationella druvor som Shiraz och Cabernet Sauvignon. Cinsault är dock en perfekt druva för att göra rosévin, vilket detta vin verkligen visar.

Cinsault-druvorna skördas mycket tidigt på morgonen och tas omedelbart till vinkällaren, där stjälkarna tas bort för att undvika bitterhet i det färdiga vinet.
Det finns hudkontakt mellan druvor och must i ca. 24 timmar och vinet jäses vid låga temperaturer för att bevara så mycket frukt som möjligt i vinet. Färgen är rosa, nästan laxfärgad. Vinet har en färsk bukett med nymalen rödpeppar och vinbär. Smaken är halvtorr, fräsch och med en behaglig smak av röda bär som vinbär, jordgubbar och hallon. Vinet är perfekt för sommarrosvin som kan avnjutas på varma sommarkvällar på terrassen - och kan avnjutas både med och utan mat.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.