Cantine Toressella, Prosecco DOC Extra Dry

167.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Prosecco druvor (Glera) hämtas för detta vin i Treviso och Venezia provinser i flera skiften på en höjd av 100-400 meter. Jäsningen genomföres i tankar slutna stål (Cuve Stäng) och varar i ca 18 till 20 dagar. Den stoppas genom sänkning av temperaturen och vinet får därefter mogna vid sin "lie" (pellet) under minst en månad. Utlämning sker efter en lätt filtrering. Vinet har en fin lysgylden färg med fina, ihållande bubblor. Det är mycket aromatisk och fruktig på näsan, med inslag av äpplen, persikor och grapefrukt. Smaken är mycket skarp och aptit givande med en god frukt sötma. Perfekt som aperitif, till ostgratinerede aptitretare, asiatisk-inspirerade skaldjur eller fjäderfä rätter. Den kan också serveras till efterrätt med frukt. Serveringstemperatur: 8-10 ° C.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andra populära produkter