Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2019 Magnum i trækasse

599.00 kr.

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2019 Magnum i trækasse

category label Eko

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2019 Magnum i trækasse

Om produkten

Villa Cafaggio Chianti Classico är en ultraklassisk Chianti gjord på 100 % Sangiovese från hjärtat av Chianti Classico i staden Panzano. Efter noggrant, strikt urval och noggrann vinifiering för att bevara så mycket Sangiovese-karaktär som möjligt, lagras vinet i 12 månader på fat.

Villa Cafaggio Chianti Classico har Sangioveses karaktäristiska lätta örtartade karaktär, finkorniga nästan dammiga tanniner samt massor av mogen röd frukt, söta kryddor och den uppfriskande syran som vi alla älskar Sangiovese för, som alltid får dig att vilja ta en klunk till och annars gör vinet ett av de bästa och mest mångsidiga matvinerna.

95 poäng Decanter

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.